Din og andres sikkerhet - en svært god ide!

https://www.ta.no/nyheter/telemark-har-vist-vei-i-mc-sikkerhet/s/1-111-4626284

I år som tidligere år har hatt vi for mange drepte og hardt skadde motorsykkelister og du kjenner kanskje også noen som ble rammet av slike triste hendelser!

MF Forum Telemark er an av landets aller fremste interesseorganisasjoner som jobber for din og min sikkerhet, et arbeid som daglig følges opp med et sterkt eierskap og engasjement i samarbeid med Statens Vegvesen og NMCU. Alt for å bedre vår sikkerhet.

Under Straand treffet sist helg fortalte ildskjelen Jan Petter Lyng (initiativtageren til MC Forum Telemark) meg om en ide som jeg bare ikke kan unngå å kommunisere. Til det er ideen alt for enkel og alt for god.

Jan Petter Lung har Jobbet I statens Vegvesen i mange år og er initiativtageren til MC Forum Telemark. Han er vår helt. Foto Inge Fjelddalen

Ideen som kan redde liv!

Jan Petter sin ide er like enkel som den er genial og adresserer vårt eget arbeid for å bli en bedre og sikrere fører. Det er en mental tankeøvelse som du utfører etter hver tur og du trenger ikke å dele resultatet med noen, kun deg selv og din egen evne til å erkjenne.

Tre step:

1. Se for deg et trafikklys, som på bildet over

2. Velg riktig farge for dagens kjøring ved å spørre deg selv, kjørt jeg sikkert i dag (grønt), kjørte jeg på kanten (gult) eller var kjøringen min rett og slett utenfor det akseptable (rødt)?

3. Sett en grønn, gul eller rød prikk på tanklokket ditt, og bestem deg for hvordan du skal kjøre på neste tur slik at du kommer hjem til familien din, barna dine, kjæresten din eller andre som er glad i deg!

Tenk på deg selv, tenk på andre trafikanter og redningspersonell, og tenk fremfor alt på de som kan miste deg i en eller annen form.

Så enkelt, så genialt!

Kjør pent, vi har ingen å miste.

#sportstourer #turismo #motorsykkel #kjøpsanbefalt #toppscore

Om Biker Dudes

Biker Dudes har etablert denne siden for å dele glede, kunnskap og erfaring med alle som er glad i motorsykler.

  • Black Facebook Icon
Recent Posts: