Jentene inntar MC miljøet på Åmot

Bikerdudes kjører mye rundt omkring og vi møter ofte spennende mennesker med spennende historier, i dette tilfellet møtte vi 2 unge damer som hadde MC interessen på plass. Så gjorde de noe med det.

Vi hadde stoppa på Åmot i Modum for å fylle drivstoff da 2 unge A1 førere svingte inn på hver sin kule KTM 125 Duke. Jeg la merke til at de så kule ut men la raskt merke til noe litt uvanlig, begge førerne hadde lange lyse hestehaler som stakk ut av hjelmen. Morsomt tenkte vi, dette ser vi ikke så alt for ofte så dette må undersøkes.

Vi bor litt desentralt og gidder ikke kjøre scooter!

Under de kule hjelmene fant vi Tuva Svensli Skuterud og Anine Standnes Hagen, begge 16 år og begge interessert i motorsykler, såpass interessert at de hadde valgt å ta A1 lappen for å slippe å file langs veien på en scooter, tøft tenkte vi.

Vi slo av en prat med jentene for å finne ut hva som lå bak dette valget, vi møter nemlig så alt for sjeldent kvinnelige førere på denne alderen, dessverre. Disse to hadde imidlertid snakket om dette lenge og faktisk gjort noe med det.

Både Tuva og Anine forteller at det nok var fedrene som var pådriverne til å begynne med men at de selv har brukt av oppsparte midler og konfirmasjonspenger for å ta førekort og kjøpe sykkel. Anine får tilsynelatende litt dårlig samvittighet når Tuva forteller dette og tilføyer at far nok har tatt støyten der i gården. Jentene har vært venner siden barneskolen og "ruler" altså nå i gata i Åmot.

Hvorfor KTM 125 Duke?

Vi spør jentene hvorfor de kjører like sykler og hvorfor de valgte KTM? Anine svarer resolutt at utseende på sykkelen er viktig og at den har en god og oppreist sittestilling. Hun tilføyer med et smil at syklene jo må være fine å se på og de må matche oss. Selvsikker med andre ord =0)

Jentene tilføyer at det KTM svarer til disse forventningene og er blant de kuleste.

Jentene forteller at de brukte mye tid på Finn.no for å finne det de ville ha. Både Tuva og Anine er helt tydelig på at at MC interessen tjener et formål, nemlig frihet og mobilitet. Scooter funker dårlig når du bor i distriktet for du må kunne følge trafikken tilføyer Tuva.

Når jeg spør jentene om de da også tar ansvar for vedlikeholdet av syklene blir de litt mere famlende og vi forstår at det i begges tilfelle står fedre bak. Nei nei nei, jenter da.....

Både Tuva og Anine er opptatt av sikkerhet og og vektlegger flyt og defensiv kjøring. De tilføyer at jenter ofte opptrer klokere og mere modent i trafikken og det tror vi de så absolutt på. Det kan så absolutt skorte på klokskapen hos gutta!

Jentene har ellers en klar beskjed til MC bransjen, utvalget av kvinnelig sikkerhetsbekledning er for dårlig og må bli bedre. Jenter vet hva de vil ha og liker ikke spraglete plagg som er overlesser med teite merker, her forventes det stil og kanskje litt rolige farger. Jentene ønsker ikke å kjøre rundt som gutta, la det være klart tilføyer Anine.

Mere og høyere babe-faktor

Vi håper at bransjen kan tilby bekledning som passer damer og da må bransjen lære seg hva damer liker er den meget klare beskjeden som kommer fra jentene. Vi vil gjerne ha fargekombinasjoner i sort og grått og ikke kjøre rundet som orange fargeklatter.

Hjelmene til jentene er av stilige og står helt klart i stil med det de sier, her er ingenting tilfeldig.

Både Tuva og Anine gir uttrykk for at de liker fart og på vei til Blåfarveverket hvor vi skal ha vår lille fotoshoot blir jeg sittende bak å smile, veldig morsomt å se hvordan de to unge damene danser av gårde på de kule syklene sine.

Disse bakhjulene må nok gutta på modum forberede seg på å se mere til, for de unge damene vet nemlig hva de vil, de går i front og er to svært gode ambassadører for rekruttering av jenter til MC sporten.

Kjør pent jenter, dere er kule og tar gata med storm. Vi heier på dere og håper at flere gjør som dere to.

Bikerdudes synes dere er kule.

Kjør pent og fortsett å vise vei.

#sportstourer #turismo #motorsykkel #kjøpsanbefalt #toppscore

Om Biker Dudes

Biker Dudes har etablert denne siden for å dele glede, kunnskap og erfaring med alle som er glad i motorsykler.

  • Black Facebook Icon
Recent Posts: