NM runde på Våler i helgen - Jonathan Nessjøen dundrer fremover i feltet

Foto: Jørn Pettersen

I helgen åpnet Solør MC klubb sesongen med NM runde på Våler. Bikerdudes følger Jonathan Nessjøen gjennom sesongen og dro for å se hvordan det fungerte etter mye vintertrening og kjøring i Spania. Førerne hadde 3 fantastiske og varme dager på Våler og for Jonathan sin del ser det ut som om alt følger sjema og plan så langt.

Jonathan har hentet inn spisskompetanse fra racing nestor Arne Sandum for å bli enda bedre i år. Arne Sandum er en av landets fremste tallentutviklere innen road racing og for de av oss som er gamle nok husker vi at Arne selv var toppfører i NM motorcross.

Arne og Jonathan har også med seg Thomas Sigvartsen som selv kjører på Team H43 Hernandez i Moto 2 sirkuset.

Disse gutta gir Jonathan verdifulle råd på veien opp i norgestoppen og Arne Sandum sier at denne hjelpen skal bidra til at Jonathan unngår å gjøre feil og bidrar til at han etablerer seg i toppen på mye kortere tid. Thomas Sigvartsen kjører som sagt på Hernandez Teamet i Spania og vet selv hvor skoen trykker og hans erfaring kommer selvfølgelig Jonathan til nytte. Bak det hele står selvfølgelig pappa Bjørn Nessjøen.

Hederlig 3.plass i dagens NM runde

Jonathan leverte en mer enn hederlig kamp mot Stinius Viking Ødegård og Helge Spjeldnes i dag, og selv om Stinius var i en klasse for seg plaget virkelig Jonathan the grand old man Helge Spjeldnes en lang stund i dagens løp og endte på en veldig bra 3 plass. Vi synes at Jonathan viser til heftige takter og kjørte veldig bra i mye av dagens løp. Vi er imponert og gratulasjoner er helt på sin plass.

Arne Sandum som også har vært en viktig del av Thomas Sigvartsen sin utvikling de senere årene sier at det viktigste for Jonathan nå vil være å holde fokus og og utvikle seg under trygge rammer fremover. Vi gir 98% i løp, beholder fokus og konsentrasjon og gir 105% på trening.

Viktige oppgaver fremover vil være å kjøre jevnt og ikke avvike med mere enn 0,3 sekunder på runden, det forventes at Jonathan skal kunne jobbe og levere jevnt for å bli enda bedre. Teamet vil etter hver ta bruk teknologi for å lese dataene fra sykkelen etter kjøring. Arne vil da kunne se om Jonathan gjør det han får beskjed om. Her skal det pusses på bremse og sving strategier, gasshåndtering ut av sving for å hente sekundene der de best kan hentes.

Arne Sandum bruker mange forskjellige metoder for å gjøre førerne bedre og vil i tiden som kommer jobbe med Team Jonathan på mange forskjellige nivåer. Arne tilføyer at han synes Jonathan opptrer rolig, strukturert og målbevisst, så får vi se om det blir nødvendig å ta bort telefonen for å holde på denne konsentrasjonen sier han og ler.

Helge Spjeldnes og Team Daimex fikk juling under lørdagens kjøring, hvor både Helge og Lavrans Solli måtte i grusen etter å ha blitt litt for ivrige. Mekanikerne jobbet hele døgnet får å kunne stille maskinene til rådighet i dag og det koster når utgangspunktet ser slik ut......

Den gamle Europamesteren er rutinert og kjørte inn til en 2.plass i superstock 600, for så å kjøre rett ut uten hvile i Super Bike NM rett etterpå. Tøft gjort, men slikt koster og resultatet ble derfor ikke helt som han kanskje hadde håpet. Uansett veldig godt gjort Helge, vi er imponert og gratulerer. Det er nesten bare du som gjør slikt.

Stinius kjørte mykt og godt i dagens løp og var vel egentlig aldri truet av hverken Helge eller Jonathan. God start på sesongen for Stinius som derfor ligger godt an så langt.

Foto: Jørn Pettersen

De øvrige i Team Diamex kjørte bra på restene av utstyret i dagens løp og Lavrans Solli perset med to sekunder og endte opp på 1.05 runder og en hederlig plassering.

Den svært så rutinerte Syver Anmarkrud hentet førstepremien i NC lørdag og andreplassen i Superbike NC søndag. Syver slet litt med smerter i venstre arm og var nok noe merket av det under dagens løp, men Syver har er så erfaren at han til tross for dette dro inn en sikker andreplass i dag. Bra gjort Syver.

Norvald Haaland kjørte inn til førsteplassen foran Carl Berthelsen i Superbike NM på søndag.

Da er det Rudskogen om to uker og noen har mye å gjøre for å være klare til da!

#sportstourer #turismo #motorsykkel #kjøpsanbefalt #toppscore #racing

Om Biker Dudes

Biker Dudes har etablert denne siden for å dele glede, kunnskap og erfaring med alle som er glad i motorsykler.

  • Black Facebook Icon
Recent Posts: