Trollmannen Espen Klev har tunet vår Suzuki GSX S 1000 med stor suksess

Klev Tuning

I går leverte vi vår Suzuki GSX S 1000 til tuning hos Espen Klev.

Espen skulle montere quick-skifter og kjøre maskinen i benk for å se om vi kunne få bukt med den litt rykkete gassresponsen som gjerne kommer som en konsekvens av EURO 3 og EURO 4 tilpassede sykler.

Jeg var superspent da jeg hentet maskinen i dag og hadde ikke så veldig god tid til å prate med Espen, jeg ville ut å prøvekjøre.

Quick-skifteren var diskret og pent montert på innsiden av gear-skifteren og ledningen er pent stripset opp. Vel ute i gata bare måtte jeg prøve og gear-skiftene fungerte kjapt og perfekt. Veldig morsomt når du presser ut 145 hk med gass-rulla.

Kjøringen i benken gjorde underverker og første kjøring vises på effektkurven som starter øverst til venstre og viser 137,51 hk og 104,24 Nm. Etter tuningen viser effektkurven 145,30 hk og 107, 91 Nm. En strålende bi-effekt av tuningen.

Jeg kjenner raskt forskjell på maskinen som nå går mye jevnere. Den rykkete gassresponsen er borte og motoren er pigg og går lettere og mere uanstrengt under gasspådrag. Et direkte resultat av at Espen har justert blandingen i områder hvor den har gått for fet eller for magert.

Motoren er pigg og fin og jeg kjenner godt at den drar bedre, jevnere, kjappere og mere kraftfullt gjennom hele registeret. Maskinen puster godt og leverer tilstrekkelig med luft til motoren. Så er det fantastisk morsomt å kjenne at motoren leverer full effekt før jeg klasker inn et nytt gear for så å kjenne den samme responsen og effekten dra i vei på ny. Herlig.

Som nevnt tidligere er dette effekter de fleste EURO 3 og EURO 4 kompatible maskiner vil kunne oppnå. Racing eller gatesykkel, spiller ingen rolle. Eldre sykler kan også tunes så lenge de har en elektronisk innsprøytning av bensinen. Effekten er altså at du får en motor som går med en riktig blanding i hele registeret og derfor øker effekten. Motoren går rett og slett bedre og riktigere.

Vi er strålende fornøyd med resultatet og anbefaler en prat med trollmannen på Skoppum. Det er bare spennende og morsomt.

#sportstourer #turismo #motorsykkel #kjøpsanbefalt #toppscore

Om Biker Dudes

Biker Dudes har etablert denne siden for å dele glede, kunnskap og erfaring med alle som er glad i motorsykler.

  • Black Facebook Icon
Recent Posts: