Vinterkjøring - ny og spennende trend

Forhandlerne i Oslo og omegn rapporterer at etterspørselen etter piggdekk for motorsykler tar av. Forhandlerne setter den økte etterspørselen i sammenheng med de stadig stigende kostnadene til bompenger som folk i disse dager opplever. Dette iriterer mange og får folk til å tenke nytt sier Gunnar Falk ved Cross Centeret Snellingen.

Gunnar Falk som er en svært erfaren bransjemann forteller om en markant økning i antall henvendelser og typer dekk, til og med dekk til relativt tunge soft-shoppere etterspørres nå.

Falk forteller videre at bruk av pigg på vinterdekk lenge har vært brukt på moped og scooter og at utvalget i dette segmentet har vært relativt godt. Men han forteller at den nye trenden nå viser at folk ønsker å ta i bruk både lette og tunge motorsykler for å løse det mange omtaler som et bompenge-helvete. Falk forteller at de nå skaffer dekkdimensjoner helt opp til 190/55/17 og da snakker vi virkelig tunge maskiner.

BikerDudes er kjent med at forhandlerne i Oslo området opplever et økt salg av sykler i A2 klassen og kundene forteller at disse skal brukes til vinterkjøring.

Mange er utvilsomt frustrerte på grunn av de stigende bompenge kostnadene som ikke ser ut til å stoppe på dagens nivå skal vi tro Miljøpartiet De Grønne. Sist uke meldte VG og TV2 at rushtidsavgiften på dager med høy forurensning for dieselbiler kan komme opp imot 177 kr. Samferdselsminister Kjetil Solvik Olsen betegner dette som absurd men så spørs det om det hjelper så mye da! Folk protesterer, går i demonstrasjonstog og skriver under på alt, men lite hjelper vel det mot unge Lan Marie Nguyen Berg og MDG sitt korstog mot bilisme og forurensning!

Hva er viktig når du skal velge vinterdekk med pigger?

Gunnar Falk forteller at man først og fremst må tenke nøye gjennom egne behov og bruksområde. Kjører du mye på is og snøfrie veier taler det for dekk med mye pigger i motsetning til tørre snølagte områder som kanskje krever et mykere dekk uten pigger.

Når du skal bestille dekk bør du har registreringsnummeret på sykkelen klart slik at vi kan finne dekk med riktig "load index" tilføyer Gunnar Falk. Load-indexen er viktig for at dekket skal kunne tåle vekten av sykkel og fører og levere det optimale grepet.

Falk forteller at førere nå etterspør alle dimensjoner helt opp til 190 dekk for tunge maskiner. Men han tilføyer at mange har egne vintersykler i størrelsesorden 2 -400 kubikk som er lette og enkle å håndtere. Vinterkjøring krever mye og nærmest daglig vedlikehold tilføyer Falk.

Erfaring og kunnskap

Cross Centeret Snellingen har gjennom flere generasjoner opparbeidet mye erfaring og kunnskap om bruk av piggdekk fra cross-miljøet. Både produsentene av dekk og vi som forhandler viderefører denne kunnskapen til hverdagsmotorsyklisten tilføyer Gunnar Falk.

De mest kjente merkene er gjerne Mitas, Snowtex og Continental TKC 80 som må pigges. Sistnevnte ofte brukt på Husqvarna og BMW.

Cross Centeret Snellingen har et stort lager og et godt utvalg av vinterdekk til motorsykler.

Dersom dekket du trenger ikke er på lager får du god hjelp av Gunnar Falk til å finne det riktige dekket for deg.

Vinterkjøring på piggdekk er morsomt og BikerDudes synes det er positivt at kjøresesongen nå ser ut til å gå mot en helårsaktivitet. Det er bra for oss motorsyklister og ikke minst for motorsykkelbransjen.

Og skulle det vise seg at motorsyklistene kan bidra til at politikerne blir litt roligere og litt mindre trigger-happy i bomringene, ja - så er jo det også bare bra.

Men husk alle sammen, nå beveger vi oss bokstavelig talt ut på glattisen og da må vi tenke sikkerhet også. BikerDudes.no kommer i neste uke ut med en my artikkel fra Politiets motorsykkelenhet og da skal vi se litt nærmere på hva de sier om den nye trenden.

Kjør pent.

#sportstourer #turismo #motorsykkel #kjøpsanbefalt #toppscore

Om Biker Dudes

Biker Dudes har etablert denne siden for å dele glede, kunnskap og erfaring med alle som er glad i motorsykler.

  • Black Facebook Icon
Recent Posts: